OldStars tennis voor 60 plussers

Old Stars tennis voor 60 plussers

OldStars tennis is uitermate geschikt voor ouderen vanaf 60 jaar die op een gezonde manier (weer) willen bewegen op de tennisbaan. Het richt zich op 60 plussers die kennis willen maken met de tennissport maar ook op mensen die het in het verleden hebben gespeeld of herstellen na een ziekte en tenniservaring hebben.


Tom Okker en Sjaak Swart zijn OldStars ambassadeurs

Aangepaste vorm van tennis

Het is een aangepaste vorm van tennis. Zo wordt er getennist met een groene bal die zachter is waardoor senioren meer tijd hebben om naar de bal te bewegen. Verder kunnen de regels aangepast worden, denk aan twee keer stuiteren van de bal, een dubbelspel op een enkelveld en onderhands serveren is bij OldStars heel normaal. Naast de spelvorm is er aandacht voor beweegvormen tijdens de cursus om op deze manier via tennis te werken aan betere coördinatie en aanpassingsvermogen. Tennis wordt op deze manier ingezet als middel. Alles is erop gericht om fit en scherp te blijven en sociaal actief.

De training

De training start met een rustige warming up onder leiding van een fysiotherapeut of trainer en bestaat uit verschillende beweegvormen aangepast op de 60 plusser, daarna start het tennisgedeelte dat laagdrempelig is opgezet. Na de koffie worden er verschillende partijvormen gespeeld. Naast bewegen staat bij OldStars tennis ook het ontmoeten en sociaal. Samen koffie drinken en even napraten zijn dan ook vast onderdeel van de tennisochtend.  

OldStars is een inititatief van het Nationaal Ouderenfonds waarin samen gewerkt wordt met diverse sportbonden. In OldStars tennis wordt er samen gewerkt met de KNLTB en is Tom Okker ambassadeur van het programma. 

Praktische informatie en opgave

Iedere vrijdagmorgen van 10.00- 11.00 uur is er een OldStars ochtend (spelers met enige ervaring). Aanmelden en informatie bij Annemiek van Zuilekom, tennislerares tel. 06-10511198 of email [email protected]

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 546 456 782

ATV Luctor et Emergo

Willem de Clercqstraat 71
7604 AR ALMELO

KVK-nummer

40073518