A.T.V. Luctor et Emergo

Almelose Tennisvereniging Luctor et Emergo
 
Wie zijn we?
De Almelose Tennisvereniging (A.T.V.) Luctor et Emergo is opgericht in juli 1898 en is één van de oudste tennisverenigingen van Nederland. Binnen de gemeente Almelo is het zelfs de op één na oudste sportvereniging. Tijdens het 100-jarige jubileumfeest in 1998 heeft de vereniging de Koninklijke Erepenning en de Erepenning van de stad Almelo toegekend gekregen. In 2018 telt de vereniging circa 500 leden, waarvan ongeveer 120 junioren. 
 
Waar vind je ons?
Vanaf 1950 heeft tennisvereniging Luctor et Emergo haar banen op "Het Groenendal", gelegen aan de Willem de Clercqstraat. Het is een schitterende locatie omringd door veel groen. Er zijn 8 gravelbanen, waarvan 6 banen voorzien zijn van verlichting.
 
Baan 9'
Gedurende het tennisseizoen kunt u na afloop van uw sportieve prestaties uw dorst lessen in onze gezellige kantine. De kantine, die wij Baan 9 noemen, is van de vereniging en wordt door onze gecertificeerde leden beheerd. Op het (verwarmde) terras van ons clubgebouw is het altijd goed vertoeven. 
 
Wat doen we zoal?
Gemiddeld nemen per jaar 45 teams deel aan de landelijke- en districtscompetitie. Gedurende het jaar worden er veel activiteiten georganiseerd waaronder diverse toernooien voor junioren en senioren. Hoogtepunten zijn de Shamrock clubkampioenschappen in september en het druk bezochte tennistoernooi Luctor
Open. Dit jaar vindt het Luctor Open voor de 41 ste keer plaats en wel van 9 augustus tot en met zondag 16 augustus 2020.
 
Vertrouwenspersoon
De tennisvereniging beschikt over een vertrouwenspersoon, waar leden (zowel senioren als junioren) altijd terecht kunnen in situaties waar veiligheid en respect in het geding is. Meer informatie voor leden is beschikbaar wanneer je ingelogd bent op de website onder 'Vertrouwenspersoon'.
 
Energiezuinig
Onze tennisvereniging spant zich in om zo energiezuinig en 'groen' mogelijk te zijn. Zo hebben we zonnepanelen op ons dak, hebben we LED-verlichting, kopen we de onze energie "groen" in, en hebben we dankzij een bijdrage van Voskamp Tuin een milieu vriendelijke accu-bladblazer, die we kunnen opladen middels onze zonnepanelen. Kosteloos in gebruik en ook nog eens geluidsvriendelijk voor de buurt.