Over A.T.V. Luctor et Emergo

Welkom bij  De Almelose Tennisvereniging Luctor et Emergo
 
Wij zijn een actieve, gezellige tennisvereniging met meer dan 500 leden, waaronder ruim 120 jeugdleden. Ons handelsmerk is dat we kwaliteitstennis bieden in een prachtige groene omgeving, "Het Groenendal" en we samen de vereniging vormen. Verder hebben we een rijke historie. De Almelose Tennisvereniging (A.T.V.) Luctor et Emergo is opgericht in juli 1898 en is één van de oudste tennisverenigingen van Nederland. Binnen de gemeente Almelo is het zelfs de op één na oudste sportvereniging. Tijdens het 100-jarige jubileumfeest in 1998 heeft de vereniging de Koninklijke Erepenning en de Erepenning van de stad Almelo toegekend gekregen.
Bij Luctor is altijd iets te doen voor jong en oud, prestatief en recreatief
* Competitie op donderdag, vrijdag en in het weekend
* Een open toernooi, Luctor Open en Jeugdtoernooi 
* Shamrock Clubkampioenschappen op alle niveaus 
* OldStars tennis vanaf 60 jaar
* Jeugdselectie met gesponsorde trainingen
* Allerlei gezelligheidsactiviteiten en tennistoss
* Whozlucky team voor en door middelbare scholieren met o.a jeugdkamp
* Jaarlijks bezoek aan het ABN-Amro toernooi in Ahoy

Training
Dagelijks zijn er tennistrainingen voor beginners en toppers, jong en oud. De jongste jeugd krijgt les volgens de tenniskidsmethode ( aangepaste ballen, rackets en speelvelden). De tennislessen worden gegeven door twee gecertificeerde tennisleraren die hart voor de club hebben en ook veel activiteiten naast de lessen (mede) helpen organiseren. Iedereen die nog geen lid is kan in de zomerperiode 5 proeflessen volgen voor slechts 25 euro en dat is inclusief gebruik van een leenracket. Opgave kan via Patrick Visser [email protected] Klik hier voor de online inschrijvingslink tennistraining.
 
Waar vind je ons?
Vanaf 1950 heeft tennisvereniging Luctor et Emergo haar banen op "Het Groenendal", gelegen aan de Willem de Clercqstraat. Er zijn 8 gravelbanen, waarvan 7 banen met LED verlichting.
 
Baan 9'
De kantine, die wij Baan 9 noemen, is van de vereniging en wordt door onszelf met alle (gecertificeerde) leden beheerd, de kosten voor consumpties zijn daardoor ook erg laag. Op het (verwarmde) terras van ons clubgebouw kun je heerlijk zitten na een lekker potje tennis. 

Openingstijden
Het tennispark is in principe dagelijks geopend van 8.00-23.00 uur. Het tennisseizoen loopt van april tot ongeveer november of zolang het weer het toe laat. Tennislessen worden in de winter in een tennishal gegeven en in de zomer buiten bij Luctor.
 
Vertrouwenspersoon
De tennisvereniging beschikt over een vertrouwenspersoon, waar leden (zowel senioren als junioren) altijd terecht kunnen in situaties waar veiligheid en respect in het geding is. Meer informatie voor leden is beschikbaar wanneer je ingelogd bent op de website onder 'Vertrouwenspersoon'.
 
Energiezuinig
Onze tennisvereniging spant zich in om zo energiezuinig en 'groen' mogelijk te zijn. Zo hebben we zonnepanelen op ons dak, hebben we LED-verlichting, kopen we de onze energie "groen" in, en hebben we dankzij een bijdrage van Voskamp Tuin een milieu vriendelijke accu-bladblazer, die we kunnen opladen middels onze zonnepanelen. Kosteloos in gebruik en ook nog eens geluidsvriendelijk voor de buurt.
 
 
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 546 456 782

ATV Luctor et Emergo

Willem de Clercqstraat 71
7604 AR ALMELO

KVK-nummer

40073518