Tenniskids

Uitleg Tenniskids programma en competitie

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Hieronder leggen wij dit globaal uit. De tennisleraar bepaalt in welke kleur een kind het beste kan spelen.

Blauw

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden.

Rood
Voor kinderen van ongeveer 7 t/m 9 jaar. Kinderen spelen op een miniveld en over een mininet met grote rode ballen. Er kan competitie worden gespeeld in de World Tour Rood in het voor- en najaar. Kinderen spelen dan korte wedstrijdjes tot 7 punten (geen games). Inschrijven kan in R1 (de beteren) en R2. Er worden geen individuele scores bijgehouden en iedereen speelt door elkaar. Een team bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 kinderen. Er worden alleen enkels gespeeld.


De blauwe en rode baan.

Oranje
Voor kinderen van ongeveer 8 t/m 10 jaar. Kinderen spelen op een driekwart veld met oranje ballen. Er kan competitie worden gespeeld in World Tour Oranje in het voor- en najaar. Kinderen spelen wedstrijden om 4 gewonnen games. Op 40-40 beslissend punt. Bij 3-3 volgt een beslissende game ( dus geen tiebreak!). Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Er kan worden ingeschreven voor O1 (de beteren) en O2.


De oranje baan.

Groen
Voor kinderen van 10-12 jaar, mits zij het niveau hebben. Kinderen spelen op een heel veld met de groene bal. Kinderen kunnen deelnemen aan de Groene competitie in het voor- en najaar. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Ze spelen 4 enkels en 2 dubbels. Er worden twee sets gespeeld om 4 gewonnen games met een verschil van 2. Bij 40-40 wordt er een beslissend punt gespeeld. Bij 4-4 volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van twee punten). Er kan worden ingeschreven voor G1 (de beteren) en G2.


De groene baan.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 546 456 782

ATV Luctor et Emergo

Willem de Clercqstraat 71
7604 AR ALMELO

KVK-nummer

40073518